Cara Nak Untuk Pekatkan Kuah Kacang

Cara Membuat Kuah Kacang. Jika mahu letak gula melaka pun boleh.


Best My Korang Ada Tips Cara Nak Pekatkan Kuah Dalam Facebook

Kalau nak lagi pekat letak bancuhan tepung jagung untuk pekatkan kuah.

. Masukkan air asam jawa. Tambahkan gula pasir gua melaka garam dan daun padan. Masukkan sedikit air gula dan garam.

Kalau sudah garing masukkan kacang tanah yang disangai dan diblend halus. Setlah sejuk bulat-bulatkan inti. Tumis bahan yang diblend tadi.

5 batang terung potong serong 20 biji tauhu 1 biji potong 8 digoreng 6 ketul tempe potong nipis digoreng 3 pek kecil suhoonn rendam 6 pek sederhana fhucuk rendam 12 kg kacang panjang potong serong 6 batang lobak merah potong memanjang kubis ikut suka nak banyak mana. Untuk kuihnya masukkan air panas dalam sagu. Untuk intinya rendam kacang hijau semalaman dan rebus hingga empuk.

2 sudu besar tepung beras pekatkan kuah Bahan untuk inti.


5 Tepung Boleh Gantikan Tepung Jagung Untuk Pekatkan Kuah Janji Masak Tetap On


Blog Tentang Aneka Resepi Masakan Dan Perkongsian Cara Memasak Langkah Demi Langkah Resep Masakan Makanan Resep Makanan


Kuah Kacang Resepi Mak Paling Sedap Buat Orang Lapo


Teknik Masak Kuah Kacang Sedap Dan Senang Sekali Dapur Greenturae

No comments for "Cara Nak Untuk Pekatkan Kuah Kacang"